top of page

Una delegació del govern del Marroc visita Salt per conèixer accions de salut comunitària

Alts càrrecs dels Ministeris de Salut i d'Economia van visitar Salt dimecres passat amb l'objectiu de prendre idees sobre la metodologia d'acció comunitària centrada en l'àmbit de la salut.

La tinent d'alcalde i regidora d'Acció Social, Margarita de Arquer, va ser la responsable de donar la benvinguda a la comitiva. En la seva intervenció va destacar l'aposta que s'està fent des del municipi per tal d'impulsar les accions comunitàries de forma coordinada amb tots els agents del territori. "Aquesta mateixa setmana aprovem el Pla d'Acció Municipal 2020-2023, a on moltes de les propostes que hi figuren tenen enfocament comunitari", va explicar la regidora.

En la seva intervenció, la coordinadora del Pla comunitari de Salt va remarcar la necessitat de que tots els agents implicats en el procés comunitari tinguin una visió compartida sobre el desenvolupament comunitari i estiguin coordinats i disposats a comprometre's.

"Els recursos ajuden, però el més important en aquest procés és la convicció i el compromís per part de tots els actors de la comunitat per tal de caminar en una mateixa direcció", va remarcar la coordinadora del Pla comunitari.

La tècnica de Salut i Qualitat de Vida, Pepa Gispert, va prensentar la tasca de la comissió de Salut del Pla comunitari i va fer referència a altres accions amb enfocament comunitari que es porten a terme al municipi per tal de promoure els hàbits saludables, com ara la Setmana de l'Activitat Física i la Salut (SAFIS).

Per oferir més detalls sobre la línia d'acció en salut comunitària que s'està portant a terme a Salt, la comitiva es va desplaçar al CAP I a on les companyes que integren el grup motor de salut bucodental van explicar la coordinació que s'està portant a terme, amb el suport del COMSalut, programa que impulsa l'Agència de Salut Pública de Catalunya, i amb la resta de recursos de salut i educatius del municipi.

Els representants del Govern marroquí es van mostrar molt interessats en tot el que es va tractar durant el matí i van mostrar el seu agraiment per la rebuda i els espais per compartir experiències.


El dia 15 de desembre al matí no us perdeu el Mercat de segona mà organtizat per les AMPES per tercer any consecutiu. La cita és a la plaça del Mercat i aquest any, la comissió d'Infants i Joves s'hi ha volgut sumar amb una matinal de jocs gegants creats i dinamitzats pels diferents recursos socioeducatius que formen part de la comissió.

Les imatges de la Jornada Comunitària 15/12/2017

bottom of page