Oriol Amorós comparteix les inquietuds dels i de les joves de Salt en una trobada al Mas Mota
- Pla Comunitari
- 26 oct 2018
- 2 Min. de lectura
La singularitat de Salt i l'abordatge de la diversitat, la qualitat democràtica i la necessitat del dret a vot de les persones immigrades, el reconeixement del valor que té la interculturalitat van ser alguns dels temes que van plantejar els i les joves al secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, en una trobada al Mas Mota, en el marc de la visita que va realitzar a Salt dimecres passat, 24 d'octubre.
Després de reunir-se amb l'alcalde, Amorós va compartir un dinar amb els i les joves que formen part del projecte "Sóc Salt" impulsat des de la Comissió de Diversitat i Participació del Pla comunitari.
Amorós també voler llençar una sèrie de reptes als representants d'un col·lectiu que, segons va dir, "representa la força i l'oportunitat de fer una societat més inclusiva".
En aquest sentit, va traslladar als i les joves "tres feines a fer en les quals cal que ens hi impliquem tots i totes".
"La primera, va dir dirigint-se al joves, reduir les desigualtats i fer que les dificultats que van tenir els vostres pares i mares no les patiu vosaltres; que les desigualtats no es reproduexin en els futures generacions; la segona, superar la dificultat de la comunicació potenciant l'aprenentatge de l'idioma i fer visible la diversitat; acceptar que els catalans i catalanes som com som; i la tercera, potenciar les eines que tenim per aconseguir major inclusió i igualtat entre tota la ciutadania".
Amorós va fer especial èmfasi en la necessitat de posar en pràctica aquestes eines per afavorir la igualtat i la inclusió social.
L'eina més potent, segons va afirmar Amorós, és l'exit escolar. "A més de pensar com l'escola pot aportar valors a la societat, la societat també ha d'aportar a l'escola", va remarcar Amorós.
Per aconseguir aquest èxit escolar, va dir, cal implicar a les famílies i potencar el paper que tenen les "persones pont", és a dir, els i les joves fills i filles de la immigració, "que expliquin a les famílies la importància de l'educació, de graduar a quart d'ESO", va remarcar.
Una altra eina a la que es va referir Amorós per superar la desigualtat és la interacció entre els diferents col·lectius, entre els veïns i les veïnes. "Ens hem de relacionar, hem de conèixer i reconèixer la nostra diversitat", va manifestar Amorós amb contundència, i va afegir que des del Govern de la Generalitat es treballa per promoure que dins del cos de la funció pública hi hagi més persones d'orígens diversos. I va remarcar que cal que això passi a tot arreu, als claustres de professors, als hospitals, en els cos dels mossos d'esquadra i, fins i tot al Parlament, ja que, segons va manifestar, les 130 persones que hi ha ara mateix no representen la societat catalana.
Des del Pla comunitari i des de l'Àrea d'Integració i Convivència agraïm la visita del secretari d'Igualtat, Migracions i Igualtat i ens complau comprovar que des de Salt ja estem treballant en la direcció que apunta Oriol Amorós.
Comments